projecten

bureau

 

 

 
 

Beekstraat

Het kantoor van Stephan Laenen Makelaardij is gevestigd in de Weerter binnenstad. De monumentale gevel is in zijn oorspronkelijke vorm gelaten. Het respecteren van de bestaande gevel heeft enerzijds een andere vorm van presenteren van de te verkopen objecten opgeleverd en anderzijds doordat de gevel onder een hoek van 12 graden is gedraaid is, voor een beeldbepalende richting in het gehelde ontwerp gezorgd.

De eerste kennismaking met het kantoor vindt plaats via de interactie met de etalage. Een kantoor met een etaleer functie is op zich al bijzonder. Daarnaast onstaat hierdoor een zekere transparantie tussen het kantoor en de buitenwereld. Deze wisselwerking weerspiegeld ook de werkwijze van dit kantoor. Wanneer men het kantoor binnenstapt, komt men aan de recpetie, waar men terecht kan voor informatie. Achter de etalage is een wachtruimte gelegen. De binnenpresentatie geeft inzicht in het woningaanbod. De diverse gesprekken vinden plaats aan de balies of in de spreekkamer. In het achterste gedeelte zijn de secundaire functies, als pantry, toilet en repro gelegen.

 

- Genomineerd voor de Architectuurprijs 2004 - Weert-Nederweert -

 

 

 

opdrachtgever:
Stephan Laenen Makelaardij

project:
Interieur kantoor

locatie:
Centrum - Weert

ontwerp:
1997

uitvoering:
1997

consultants:
Janssen Maat Interieurs
Multi-Fix interieurafbouw