projecten

bureau

 

 

 
 

Achterstestraat

In de hal, tussen het toilet en de meterkast, is het kozijn naar beneden vergroot. Het kozijn gaat de hoek om. Dit om een sterke eenheid te behouden. Door de luifel krijgt de hoek een sterk accent. In de bestrating wordt dit benadrukt door een vierkante tegel. De oprit is verbreed. Hierdoor behoort het probleem van "de kantjes eraf rijden" tot het verleden. Door de binnen dezelfde vloerafwerking te nemen als voor de bestrating is de relatie binnen-buiten versterkt. Doordat de beide buren van dezelfde oprit samen de aanpassing hebben uitgevoegd, vormt dit een eenheid naar het voorgelegen pleintje.

 

 

 

 

 

opdrachtgever:
Janssen - Vanlier | Bakx

project:
Transformatie entree

locatie:
Leuken - Weert

ontwerp:
2002

uitvoering:
2004

consultants:
-