projecten

bureau

 

 

 
 

Beukenlaan

In de zoektocht naar nieuwe woonruimte, is de principaal terechtgekomen bij een kavel welk gesitueerd is op de grens van dorp en landschap. Het perceel ligt aan een karakteristieke "beuken"-laan. De bestaande bebouwing aan deze laan kenmerkt zich door uniformiteit. De nieuwe bebouwing, welke een nieuwe rand vormt, is pluriform van karakter.

Het type lessenaarsdak en het kleurgebruik geeft een eigen identiteit ten opzichte van de overige objecten in de nieuwe buitenring. Het bijgebouw krijgt ook een contrasterende vorm. Cohesie met de laan wordt gezocht door evenwijdige plaatsing aan deze laan, steenachtig materiaalgebruik en het dakopbouwtje. De voorzijde is laag en gesloten. Richting de achterzijde en het landschap loopt de bebouwing op en opent deze zich.

Een luie hellingsbaan voert de bezoeker naar de entree van de villa. De entree geeft toegang tot de hal waaraan tevens de centrale spil van het object, het trappenhuis, gesitueerd is. De zitkamer kenmerkt zich door een verhoogde ligging t.o.v. het maaiveld, een dubbelhoge ruimte met opengewerkte gevel. De hiervoor genoemde elementen maken samen de aanwezigheid van het landschap voelbaar.

 

- Genomineerd voor de Architectuurprijs 2012 - Weert-Nederweert - 

 

 

 

 

 

opdrachtgever:
Kivit van Haaften - Schoenmaekers

project:
Nieuwbouw woonhuis

locatie:
Leveroy - Nederweert

ontwerp:
2004-2005

uitvoering:
2005-2006

consultants:
Geoconsult geotechniek
Bouwadvies Meusen
Adviesburo van Meijl
Grease Lighting
Bouwbedrijf Scheijven
Installatiebedrijf Wiel Coolen
Installatiebedrijf Peter Dings