projecten

bureau

 

 

 
 

Kelperweg

Het object is gesitueerd in het buitengebied, daar waar de doorgaande weg van Kelpen naar Leveroy en de spoorlijn Weert-Roermond elkaar kruisen. Deze weg wordt gekenmerkt door lintbebouwing. Het object is onderdeel van een klein ensemble welk hier hoogstwaarschijnlijk is ontstaan vanwege de aanwezigheid van het spoor. Het object wijkt af in vorm en schaal van de andere bebouwing. Dit komt door de aanwezigheid van utilitaire functies, welke door de tijd heen wisselden.

Het object wordt aan de buitenzijde volledig gerenoveerd en authentieke details worden hersteld. Aan de hand van een aantal beeldreferenties is gezocht naar de juiste vorm en kleur. De plint is voorzien van hardsteen evenals de vensterbanken. Het pleisterwerk is helsteld en behandeld. Het dak wordt volledig vernieuwd. En als kroon op het werk wordt de geprofileerde bakgoot in ere hersteld.

Het gebouw is volledig gestript. Constructieve onderdelen zoals de verdiepingsvloer en kap worden vernieuwd. Het interieur wordt op een hedendaagse wijze getransformeerd. Het trappenhuis vormt de verticale spil van het huis en is achter de voordeur, `klassiek´ in het midden van het pand geplaatst. De vormgeving en materialisering is op hedendaagse wijze ingevuld.

 

 

 

opdrachtgever:
Baets

project:
Ver- / Nieuwbouw woonhuis

locatie:
Kelpen-Oler - Leudal

ontwerp:
2005-2006

uitvoering:
2006-2007

consultants:
Adviesbureua de Beijer
Bouwbedrijf van Heur
Installatiebedrijf Steuten
Pevo installatiebedrijf