projecten

bureau

 

 

 
 

Tooroplaan

Het object is gesitueerd in het bungalowpark. Bungalowpark is direct een goede en typerende omschrijving voor de omgeving. Het gebied kenmerkt zicht door vrij gelegen bouwwerken in een bosachtige setting. De typische jaren 70 bungalow ondergaat een volledige transformatie en word uitgebreid met een poolhouse en bijbehorend zwembad.

Een plek in het bos.

De ruimtelijke opzet is gestructureerd rondom een centrale as. Vanaf de openbare weg gaat een pad richting de voordeur. Deze voordeur wordt geaccentueerd middels een afwijkend gematerialiseerd gedeelte. Dit volume begeleid vanuit de voorgevel naar binnen. Vanaf dit punt kan men richting de verschillende programmatische onderdelen van de bungalow; woonruimte, leefkeuken, hoofd slaap- en badkamer, en het souterrain. De centrale as zet zich via de woonruimte door richting de tuin. Op deze as is het zwembad gelegen. Het zwembad wordt geflankeerd door het poolhous welke via de woonruimte toegankelijk is.

 

 

 

opdrachtgever:
van Giessel - van den Heuvel

project:
ver- / nieuwbouw woonhuis

locatie:
Bungalowpark - Weert

ontwerp:
2006

uitvoering:
-

consultants:
Hamabest asbest en milieuadvies
Adviesbureau van Meijl - Verhaegh
Bouwbedrijf Scheijven