projecten

bureau

 

 

 
 

Achterstestraat

De bestaande tweekapper wordt uitgebreid met een tuinkamer en overdekt terras. Het kavel kenmerkt zich door een boven gemiddelde diepte. De tuinkamer is dan ook verder de tuin in geprojecteerd. De richting en afmeting van het dak benadrukt de diepte nog eens. Een corridor verbind de tuinkamer met de bestaande bouw. De wand van deze corridor word gebruikt worden als bibliotheek.
Implantatie... De ronde vorm in het dak, van het overdekte terras, gaat de dialoog aan met de grote imposante kastanjeboom.

'in gesprek met een boom'

 

- genomineerd voor de Architectuurprijs 2008 - Weert-Nederweert -

 

 

 

opdrachtgever:
Bakx

project:
Uitbreiding woonhuis

locatie:
Achterstestraat | Weert

ontwerp:
2006

uitvoering:
2007

consultants:
Adviesburo van Meijl