projecten

bureau

 

 

 
 

Bredeweg

Het object maakt onderdeel uit van een drietal 2-kappers-zonder-kap. Het betreft een hoekperceel. De bestaande bijgebouwen zijn gesloopt. Hierdoor is de mogelijkheid onstaan om de nieuwe bijgebouwen iets meer naar voren te halen en kan er op de hoek een accent gemaakt worden. De bouwmassa van het woonhuis bestaat uit drie volumes. Het eerste volume, de bestaande hoofdbouw is geheel in tact gelaten en alleen aan de binnenzijde verbouwd. Een langerekt tweede volume volgt de richting van het perceel en scheid het publieke en private domein. De garage, de derde massa, licht ietwat terug. Hierdoor onstaat ruimte om te kunnen parkeren op eigen terrein. Als resultante onstaat er aan de binnenzijde een patiotuin.
Vanuit de bestaande entree komt men zitkamer. Hier is het principe van de doorzonkamer gehandhaafd Uit het zicht licht een studiehoek. In de kop van het bijgebouw is de leefkeuken gelegen. Via het overhoekse raam ontstaat een zichtrelatie met het publike domein. Verder zijn in dit bijgebouw voorzieningen aanwezig voor een levensloop-bestendige woning.

 

 

 

 

 

opdrachtgever:
van Eijk

project:
Ver- / nieuwbouw woonhuis

locatie:
Nederweert

ontwerp:
2007

uitvoering:
2008

consultants:
Milieutechnisch adviesbueau van Heel
Adviesbureau van Meijl -Verhaegh
Bouwbedrijf Scheijven
Kessels installaties
Bart Faassen Hoveniers