projecten

bureau

 

 

 
 

Schoutlaan

De locatie is gelegen aan de Schoutlaan, in het plangebied Centrum Noord. Dit plangebied ligt aan de Zuid-Willemsvaart, ingeklemd tussen sportvelden, het oude centrum van de Weert en de woonwijk Boshoven. Het kantoorgedeelte is bestemd voor niet-publieksgerichte, hoogwaardige, representatieve kantoren.

De Schoutlaan is de entree van Centrum-Noord, en dreigt momenteel al verstopt te raken met geparkeerde auto's. Het ontwerp neemt deze verantwoordelijkheid serieus en stopt "het blik" in een onder de grond gelegen parkeerkelder. Op de hoek van de Schout- en Schepenlaan wordt een incisie in de bouwmassa gemaakt. Via een onderdoorgang komt men op het binnenplein met daaraan gelegen entree.

Deze ronde cilinder loopt door over drie bouwlagen en fungeert als spil van het gebouw, waardoor tevens daglicht naar binnen wordt gehaald. De voorgevel wordt geaccentueerd door een groot "bloemenvenster" waarachter kantoortuinen zijn gesitueerd. Dit venster zorgt voor een de directe relatie met de bomen van de laan.

De ronde gevel met repeterende partij gevelopeningen, leidt als het ware de Schepenlaan in. Uit de achtergevel is een massa weggehaald welke vanaf de Schepenlaan toegang verleend tot de parkeerkelder. De leegte van deze massa is doorgetrokken naar de rechterzijgevel, en zo onstaat in het verlengde van de inrit een laad- en losruimte welke bereikbaar is vanaf de Schoutlaan.

opdrachtgever:
Becs

project:
Nieuwbouw kantoorgebouw

locatie:
Centrum Noord - Weert

ontwerp:
2007

uitvoering:
-

consultants:
Bouwadvies Meusen