projecten

bureau

 

 

 
 

Odamolenstraat

Het perceel heeft een aan de achterzijde licht uitwaaierende vorm, met belendingen aan drie zijden. Aan de linker- en rechterzijde reeds bestaande bebouwing, welke met de voorgevel ten opzichte van de straat verspringen. Kenmerkend zijn de bomen aan de voorzijde van het perceel en de tegenover gelegen "Oda-"molen. Het hoofdgebouw is in lijn met het verspringende karakter van de belendingen geplaatst. Aan de rechterzijde onstaat hierdoor ruimte op het kavel. Op deze plek is het volume met werkkamer gelegen. Deze massa springt ietwat naar voren en voorkomt dat het hoofdgebouw te kolossaal overkomt. Bovenop de werkruimte is een dakterras gesitueerd. Deze hoek kijkt uit over het nabij gelegen kanaal. Vanuit de dubbelhoge entree, onder de bomen door onstaat een zichtlijn richting de molen. Aan de achterzijde, is op de begane grond, een maximaal open karakter met tuincontact gerealiseerd. Op de verdieping zorgen de bandramen voor een meer intiem en geborgen karakter. Aan de linkerzijde is de bijkeuken uit het hoofdgebouw geschoven. Dit volume maakt de scheiding tussen het publieke en private domein. Op de achtergrond is de vrijstaande garage gelegen. De hoofdbouw is uitgevoerd in een sprekende oranje-rood gekleurde steen. De secundaire volumes in een neutrale grijs-bruine steen, waardoor een rustige overgang richting de belendingen is ontstaan.

- Genomineerd voor de Architectuurprijs 2012 - Weert-Nederweert - 

 

 

 

 

 

opdrachtgever:
Wempe - Prinsen

project:
Nieuwbouw woonhuis

locatie:
Centrum Noord - Weert

ontwerp:
2007-2008

uitvoering:
2008-2009

consultants:
Inpijn - Blokpoel
Adviesbureau van Meijl
Milieuadviesbureau M&A
Aannemersbedrijf Haex-Brankaert
Installatiebedrijf Smolenaers
Pevo installatiebedrijf