projecten

bureau

 

 

 
 

Joost van den Vondelstraat

Uitbreiding van het woonhuis met slaapkamer en bad- / relaxruimte voorzien van sauna. De uitbreiding heeft op de 1e verdieping plaatsgevonden. De uitbreiding gaat een open relatie aan met de bosrijke omgeving. Uitzicht op het bos vanuit bed en sauna!

- Winnaar Architectuurprijs 2016 - Weert-Nederweert -

De jury heeft bij de beoordeling de volgende criteria gehanteerd:
- de originaliteit, creativiteit en het innovatief gehalte van het ontwerp;
- de functionaliteit, meerwaarde voor de woning, inpassing in de omgeving en duurzaamheid;
- bouwtechnische aspecten zoals detaillering en constructie.

De jury kende de Architectuurprijs Weert-Nederweert 2016 toe aan de uitbreiding van het pand aan de Joost van den Vondelstraat 21 in Weert. Het ontwerp van de hand van Harold Laenen kenmerkt zich onder andere door het gebruik van contrasterende materialen staal en stukwerk en de grootse vorm van de aanbouw ten opzichte van de kleinschaligheid van de seriematige woningen. De jury motiveerde haar keuze met "de seriematige woning heeft een specifieke vormgeving met onder andere muizentanden en verspringende dakpartijen. Deze aanbouw introduceert een geheel nieuwe, gedurfde vorm. Het is een sterk, zelfstandig element, dat goed is vormgegeven."

De jury bestond uit:
- De heer Hubert Mackus, wethouder ruimtelijke ontwikkeling Nederweert.
- De heer René Koppen, aannemer.
- De heer Frank Lahaye, architect.

opdrachtgever:
van Rooij - Moonen

project:
Uitbreiding woonhuis

locatie:
Bungalowpark - Weert

ontwerp:
2008-2009

uitvoering:
2009

consultants:
Adviesbureau van Meijl - Verhaegh
Bouwbedrijf Scheijven
Wiel Coolen installatiebedrijf
Pevo installatiebedrijf