projecten

bureau

 

 

 
 

Siebenstraat

Een andere kijk op duurzaamheid. Dat is het uitgangspunt van het ontwerp voor basisschool de Schrank. Het afgeschreven gedeelte wordt niet gesloopt. In plaatsdaarvan wordt het gehele bouwwerk gestript. Wat resteert is het karkas. Hier wordt een toekomstgerichte schil omheen verweven. Een huid die beschermt tegen de weersinvloeden. Door deze schil beperkte, maar nieuwe installaties voor het
volledige lichaam, zodat er een gezond, prettig en behagelijk leefklimaat voor de toekomst van onze kinderen ontstaat.

Een andere terreininrichting waarbij het buiten spelen voorop staat en het parkeren letterlijk een secundaire plek krijgt. De kiss & ride wordt in de Siebenstraat geregeld. Hierdoor onstaat een verkeersveilige context. Met de onstane rode loper sluiten de
school en de gymzaal als semi-openbare ruimte zich aan bij de Onze Lieve Vrouwestraat en het Aerthijsplein, het hart van het dorp Ospel.

Duurzaamheid:
- Geen sloop, alleen gedeeltelijke demontage.
- Hergebruik van bestaande constructie.
- Hergebruik van mooie grote bestaande ruimten.
- Geen reductie van aantal ruimten die in de toekomst weer bijgebouwd worden.
- Wel nog uitbreidingsmogelijkheid in architectonische structuur meegenomen.
- Eventuele andere functie invulling (tijdelijk) ruimte overschot.
- Scheiding diverse verkeersstromen.
- Openbare speelruimte, sport en spel ook na school.

opdrachtgever:
Gemeente Nederweert
Meerderweert
Basisschool de Schrank

project:
Transformatie basisschool (prijsvraag)

locatie:
Ospel - Nederweert

ontwerp:
2012

uitvoering:
-

consultants:
-

bvo:
1931 m2